10 tips om je woning klaar te maken voor verkoop

Deel Dit Bericht :

Start vandaag nog met de verkoop van je huis.

Met deze 10 voorbereidende tips kun je vandaag nog starten met je voorbereiding voor het verkopen van je huis.

1. Een lekje verf 

Die prachtig samenstelling van kleuren vind jij misschien mooi – maar voor de verkoop hou je het beter fris en zo licht mogelijk. Je muren wit schilder vergroot je kans op verkoop aanzienlijk. Een kleine investering met groot resultaat. Bovendien ziet je woning er meteen een stuk groter uit!

2. Investeren en renoveren

Bepaalde renovaties zoals een badkamer of keuken lijken misschien een goed idee om de kans op verkoop te vergroten, maar dit kan een negatief gevolg hebben. Mensen hebben andere smaken. Positioneer jouw woning dus ofwel volledig af, ofwel als renovatieproject.

3. Opbergmogelijkheden

Heb je veel opbergruimte? TOF ! Dat vinden potentiële kopers ook. Maar sla je overbodige spullen maar best ergens anders op want de meeste mensen kunnen niet door volle kasten heen kijken. Ruimte is luxe!

4. Snelle opbergruimte

Zie dat je 1 plek in huis hebt waar je snel met je rondslingerende spullen weg kan, wanneer je ene bezichtiging krijgt! Zeker wanneer je kinderen hebt want die zijn expert in speelgoed, … te laten rondslingeren.

5. Zonlicht

Maak foto’s wanneer de zon schijnt. Dit fleurt je huis op en maakt je huis een stuk lichter en ruimer. Licht verkoopt! Doe je gordijnen open, maak je vensterbanken leeg en doe het licht aan waar nodig.

6. Video of 3D tour

Huizen met een promotiefilm scoren hoger in de zoekresultaten – het geeft meteen en goed zicht van de woning en vrijwaart je van onnodige bezoeken.

7. Maak je potentiële kopers nieuwsgierig

Hou je potentiële kopers nieuwsgierig. Dit geeft ze een extra reden om op bezoek te komen. Natuurlijk ook niet te nieuwsgierig, want dan krijg je veel ongewenste bezoeken…

8. Extra sfeer in huis

Creëer extra sfeer en warmt in huis. Brand een kaarsje, bak een taart, poets de vloer, … 

9. Hou het wel warm en persoonlijk

Je huis opruimen is zeker goed, maar maak het zeker ook niet te kil. Laat zeker wat foto’s staan, enkele jassen aan de kapstok, …. zorg ervoor dat je huis ook nog gezelligheid en warmte uitstraalt.

10. Vergeet ook buiten niet!

Dit spreekt voor zich. Ook een rommelig buitendecor kan voor verwarring zorgen. Zet enkele frisse plantjes, vervang die kapotte bloempot,…

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor de laatste weetjes, promo’s en berichten van onze partners.

Meer berichten

Immokantoren in Oost-Vlaanderen
expert

Je huis zelf verkopen of met makelaar?

Zelf je huis verkopen? Of toch maar met een makelaar… Een goed vastgoedmakelaar kan zich ontfermen over het hele verkoopproces van een woning en neemt

Vergelijk Immokantoren &  krijg de beste voorwaarden

Immokantoren in West-Vlaanderen
Immokantoren in
Oost-Vlaanderen
Immokantoren in
Antwerpen
Immokantoren in
Vlaams-Brabant
Immokantoren in
Limburg

Keuringen & Attesten

Je woning laten schatten

Gratis schatting

Erkende of VLABEL schatting