Vastgoed makelaars in Brussel

Vergelijk de betere vastgoedkantoren in Brussel:

Wanneer zou je willen verkopen?

Hoeveel schat je zelf de waarde van de eigendom?

Naar wie mogen we de vergelijking opsturen?

Snel en Gratis

Unieke voorwaarden

Bespaar tot 40%

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Enkele van de betere vastgoedmakelaars in & rond Brussel:

Het slimme HUYZ-Platform gaat op zoek naar deze & véle andere vastgoedkantoren in jouw regio.

Vergelijk Tarieven & Diensten

De beste kantoren in je regio

Op basis van jouw profiel

Tegen de beste voorwaarden

Vergelijk nu de betere
immobiliënkantoren  in Brussel.

Vergelijk de commissie & diensten van immokantoren in jouw regio. Deze immokantoren werden zorgvuldig door HUYZ geselecteerd omwille van hun expertise, originaliteit & ervaring.

Vergelijk de betere

immokantoren in Anderlecht Oudergem Sint-Agatha-Berchem Brussel Etterbeek Evere Vorst Ganshoren Elsene Jette Koekelberg Sint-Jans-Molenbeek Sint-Gillis Sint-Joost-ten-Node Schaarbeek Ukkel Watermaal-Bosvoorde Sint-Lambrechts-Woluwe Sint-Pieters-Woluwe

Vergelijk de diensten & commissie van de betere makelaars in Brussel. Krijg zo de beste voorwaarden.

immokantoren Vergelijking

Vergelijk de betere vastgoedkantoren in Brussel:

Wanneer zou je willen verkopen?

Hoeveel schat je zelf de waarde van de eigendom?

Naar wie mogen we de vergelijking opsturen?

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Wat kost een makelaar in Brussel & welke diensten leveren ze ?

 • Een aanvraag is snel, gratis en eenvoudig

  Een vergelijking aanvragen is volledig vrijblijvend en gratis.

 • Haal méér waarde uit de verkoop en bespaar fors!

  Haal veel meer uit je verkoop! Vergelijk commissies en ontdek welke diensten de makelaars aanbieden. Bespaar zo duizenden euro's.

 • HUYZ werkt enkel met bewezen vastgoedkantoren

  Onze zoektocht naar kwalitatieve makelaars is wellicht het meest intensieve werk. Een werk dat wij van jullie schouders nemen. Met een gerust hart kunnen we zeggen dat al onze partner makelaars alles zullen doen om jouw woning tegen de beste prijs te verkopen!

 • Verkoop Snel en zonder stress

  Verkoop snel, efficient en zorgenloos je woning door met betrouwbare makelaars te werken. In onze vergelijking lees je ook ervaringen en reviews met deze makelaars.

Dit zijn de meest gestelde vragen

Welke kosten heb je bij de verkoop van je woning?

Kosten van het immokantoor

De verkoop van je woning / eigendom kan kosten met zich meebrengen. In de meeste gevallen zullen de kosten van een immokantoor tussen de 2% en 5% van de verkoopprijs bedragen. Bij een openbare verkoop kan de commissie 15% bedragen.

De kosten van een immokantoor wegen dus het zwaarste door, maar zij nemen vaak al de andere kosten op zich. De Kosten van een immokantoor zijn vaak ook afhankelijk van welke diensten je allemaal wenst. Dus de kosten van een immokantoor kan je best ook wel goed onderhandelen.

De aankoper informeren.

Verder dient de verkoper de aankoper voldoende te informeren. Denk hier bijvoorbeeld aan de kosten van een bodemattest, gaskeuring,  een EPC, een elektrische keuring, alsook een keuring van stookolietank als die aanwezig is. De verkoper kan zijn woning enkel verkopen wanneer bovenstaande documenten kunnen voorgelegd worden zodat de aankoper voldoende geïnformeerd is over de staat van de woning.

Verder behoren de bodem- en saneringsonderzoeken in geval van risicogronden, het opvragen van de stedenbouwkundige inlichtingen over het verkochte goed, syndicus kosten,… tot de leveringsplicht en moeten dus door de verkoper betaald te worden.

Wat moet de koper betalen?

De grootste kosten, namelijk de verkooprechten en/of de BTW, de hypotheekrechten, de notariële erelonen en de eigenlijke aktekosten zijn ten laste van de koper. 

Hoe zal de makelaar je woning verkopen?

In onze vergelijking krijg je een goed overzicht via welke kanalen deze makelaar zal adverteren om uw woning te verkopen.  Allereerst zijn er de gekende portaalsites als immoweb, Zimmo, immoscoop, Realo, …  Maar sommige immokantoren adverteren ook in magazines zoals de streekkrant, kranten en vakbladen. Verder zijn er ook online marketing technieken zoals  social media, Google,… . Vergelijk makelaars en immokantoren dus zeker ook op de manier waarop ze je eigendom gaan verkopen.

Welke reclame materialen zal de makelaar gebruiken?

Het is zeker ook interessant om te kijken en vergelijken welke materialen de makelaar / het immokantoor zal maken en waar het deze zal inzetten. Denk maar aan: Digitale en gedrukte pandbrochure, 2D plattegrond, 3D tours, professionele fotoshoot, … Vergelijk makelaars en immokantoren dus zeker met de materialen die ze gaan aanbieden.

Welke attesten heb ik nodig bij de verkoop van een woning?

Volgende documenten/ attesten heb je nodig om de koper voldoende in te lichten bij de verkoop van je woning:

 1. Eigendomstitel of notariële aankoopakte
  • Om te bewijzen dat jij de effectieve eigenaar van de woning bent, heb je uiteraard de eigendomsakte nodig. Controleer dit met je makelaar of notaris.
 2. Het Elektrisch keuringsattest.
 3. Bodemattest
  • Dit attest kan je aanvragen via je makelaar/ notaris of via OVAM.
 4. Uittreksel van het kadaster & kadastraal plan
  • Deze documenten kan je bekomen bij het kadaster.
 5. Energie prestatie certificaat (EPC-attest)
 6. Document van overstromingsgevoeligheid
  • Dit attest kan je eenvoudig bekomen via het geoloket.
 7. Postinterventiedossier
  • Voor woningen die na mei 2001 gebouwd of gerenoveerd werden door een aannemer.
 8. Stedenbouwkundig uittreksel
 9. Certificaat indien stookolietank aanwezig
Hoeveel kost een makelaar in Brussel?
De kosten van het maklaar worden bepaald door de commissie van de makelaar. maar sommige makelaars werken aan een vast tarief voor het verkopen van uw woning. Een gemiddelde makelaarskost zal 3% van de verkoopprijs van de woning zijn.

Voorbeelden:


Voorbeeld 1:
Een woning dat te koop staat voor € 220.000 wordt  na onderhandelen verkocht aan € 200.000, de commissie bedraagt 3% exclusief btw. De vastgoedmakelaar zal voor zijn geleverde prestaties een factuur afleveren van €6.000 (commissie) + € 1260 (btw)= €7260.

Voorbeeld 2: lineaire commissie: Een woning dat te koop staat voor € 420.000 wordt  na onderhandelen verkocht aan € 450.000, de commissie bedraagt 2% exclusief btw. maar de commissie boven de vraagprijs bedraagt 10% exclusief btw. De vastgoedmakelaar zal voor zijn geleverde prestaties een factuur afleveren van €8400 + €3000 (commissie) + € 2394 (btw)= € 13794. 

Voorbeeld 3: vaste tarieven: Een woning dat te koop staat voor € 330.000 wordt  na onderhandelen verkocht aan € 330.000, de commissie bedraagt een vast tarief van 4500 incl btwDe vastgoedmakelaar zal voor zijn geleverde prestaties een factuur afleveren van €4500 incl btw

Is een makelaar zijn geld waard? Onderschat de waarde van een makelaar zeker niet want het zijn geboren verkopers met veel juridische en bouwtechnische kennis. Ondanks de kosten van een immokantoor hoger zijn, zal jouw woning een veel breder publiek aanspreken. Daardoor kan een makelaar je woning voor een betere prijs verkopen. Daarboven staan ze jouw bij inzake juridische dossiers die toch steeds complexer worden.

Wat zijn de kosten makelaar bij niet verkoop?  Die zijn er dus meestal niet – maar stem dit vooraf goed af met de vastgoedmakelaar waar u mee zou werken. Onderschat de waarde van een makelaar zeker niet want het zijn geboren verkopers met veel juridische en bouwtechnische kennis. Als resultaat kan een makelaar uw woning voor veel meer verkopen!

Vergelijk de betere

immokantoren in Anderlecht Oudergem Sint-Agatha-Berchem Brussel Etterbeek Evere Vorst Ganshoren Elsene Jette Koekelberg Sint-Jans-Molenbeek Sint-Gillis Sint-Joost-ten-Node Schaarbeek Ukkel Watermaal-Bosvoorde Sint-Lambrechts-Woluwe Sint-Pieters-Woluwe

Wat kost een immokantoor in Brusselt & welke diensten leveren deze kantoren?

immokantoren Vergelijking

Vergelijk de betere vastgoedkantoren in Brussel:

Wanneer zou je willen verkopen?

Hoeveel schat je zelf de waarde van de eigendom?

Naar wie mogen we de vergelijking opsturen?

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Vergelijk Immokantoren &  krijg de beste voorwaarden

Immokantoren in West-Vlaanderen
Immokantoren in
Oost-Vlaanderen
Immokantoren in
Antwerpen
Immokantoren in
Vlaams-Brabant
Immokantoren in
Limburg

Keuringen & Attesten

Je woning laten schatten

Gratis schatting

Erkende of VLABEL schatting