Zelf je huis verkopen
of met een vastgoedmakelaar?

Snel en Gratis

De beste voorwaarden

Veilig Gezocht

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Enkele van de betere immokantoren in de provincie Oost-Vlaanderen:

Het slimme HUYZ-Platform gaat op zoek naar deze & véle andere vastgoedkantoren in jouw regio.

Vergelijk Tarieven & Diensten

De beste kantoren in je regio

Op basis van jouw profiel

Tegen de beste voorwaarden

Vergelijk de betere

immokantoren in Gent Zelzate Destelbergen Lochristi Melle Sint-Niklaas Beveren Temse Kruibeke Lokeren Sint-Gillis-Waas Moerbeke Wachtebeke Stekene Dendermonde Hamme Wetteren Zele Waasmunster Buggenhout Wichelen Laarne Lebbeke Berlare Aalst Lede Ninove Erpe-mere Haaltert Denderleeuw Geraardsbergen Sint-Lievens-Houtem Herzele Lierde Ronse Zottegem Zwalm Brakel Horebeke Maarkedal Kluisbergen Oudenaarde Kruisem Wortegem-Petegem Deinze Nazareth Merelbeke Sint-martens-latem De pinte Oosterzele Zulte Aalter Gavere Eeklo Lievegem Evergem Assenede Kaprijke Sint-Laureins Maldegem

immokantoren Vergelijking

Ontdek & vergelijk de betere immokantoren in jouw regio:

Wanneer zou je willen verkopen?

Hoeveel schat je zelf de waarde van de eigendom?

Naar wie mogen we de vergelijking opsturen?

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Zelf je huis verkopen zonder makelaar

 • Makelaarskosten

  De belangrijkste reden om je huis zelf te verkopen is in de eerste plaats om de makelaarskosten uit te sparen. Maar dat is relatief, want een goede makelaar kan je woning vaak voor veel méér verkopen. Een gemiddeld makelaarsloon ligt tussen de 2% - 4% van de verkoopprijs van de verkochte eigendom.

 • Bezoeken zelf inplannen.

  Wanneer je zelf je woning verkoopt kan je natuurlijk zelf je bezichtigingsmoment inplannen. Dit is met een makelaar moeilijker. Maar het kan natuurlijk wel zijn dat er bepaalde afspraken gemaakt kunnen worden voor tijdstippen die voor jou beter uitkomen. Zo kan je er ook voor kiezen om zelf wel of niet aanwezig te zijn wanneer iemand je woning komt bezoeken.

 • De 1 procent makelaar

  Je kan er ook voor kiezen om met een 1 percent makelaar te werken. Maar opgelet! Vaak bieden 1 percent makelaars een:
  - Zéér beperkte service,
  - In het geval van juridische conflicten heb je geen of beperkte bijstand,
  - Doet een 1 procent makelaar geen of beperkte bezoeken,
  - Hebben ze geen marketing of uitgebreid klantenbestand,...

 • Liefde voor je woning

  Een makelaar ziet zeker ook wat de bijzondere eigenschappen van je woning zijn maar niemand kent je huis zo goed als jijzelf. Jij kunt vertellen welke plek in de tuin ideaal is voor een wijntje op een zomeravond en jij kunt vertellen hoe leuk de wijk is waarin mensen terecht zullen komen.

  Maar ook dit heeft een kéérzijde, want vaak vervallen mensen in het vertellen wat er allemaal aan de woning mis is of nog dient te gebeuren. Let er dus zeker op dat je voor 99,9% op de positieve elementen gaat focussen. Verder kunnen de huisbezoeken ook confronterend of frustrerend zijn als het blijft aanslepen.

Huis verkopen met makelaar

 • Je huis voor méér verkopen

  Een goede makelaar is een geboren verkoper en kan je woning veel objectiever verkopen. De commissie die je moet betalen kan je zo snel terugverdienen. Bovendien werken veel makelaars met slimme commissiesystemen zoals bijvoorbeeld het lineair systeem. Daar ga je lagere commissie betalen op de gewenste vraagprijs van je woning, maar een hogere commissie op de bedragen waar de makelaar je huis voor méér kan verkopen.

 • Ontzorging van A tot Z

  Een goed makelaar ontzorgt je van A tot Z - en dat is vaak een heel alfabet. Denk maar aan het documenteren / analyseren van je woning, marketing zowel online als offline, styling van de woning, fotoreportages, 3D simulaties, borden aan de gevel, adverteren op online platformen, uitwerken van grondplannen, professionele huisbezoeken, negotiatie, bijstaan bij de verkoop /notaris, bijstaan in het geval van juridische geschillen, ...

 • Gratis diensten

  Vaak bieden makelaars bepaalde diensten gratis aan waarvoor je anders wel zou moeten betalen. Denk maar aan gratis EPC & keuringen die verplicht zijn bij de verkoop van je woning. Maar ook de advertentieplatformen, fotoreportages, erkende schatting, plattegronden, en vele andere zaken maken dat je op het einde van de rit toch een aanzienlijke som moet neerleggen.

 • Geschillen

  Natuurlijk kun je een standaard contract van het internet downloaden, maar bedenk dat één verkeerd geplaatste komma vergaande consequenties kan hebben. Als de koper nadien komt klagen over verborgen gebreken, dan doe je maar beter je beste paar juridische schoenen aan. Immokantoren hebben vaak hun eigen juridische expert / afdeling & hebben ervaring met veel van deze geschillen.

 • Tijd

  Je moet natuurlijk tijd hebben om je woning te kunnen verkopen, want er komt een héleboel bij kijken. De makelaar neemt hier voor 90% van je tijd over.

Marianne deed onderzoek naar de beste immobiliënkantoren  in Oost-Vlaanderen

Vergelijk de verschillende makelaars in jouw omgeving. Deze makelaars werden zorgvuldig door HUYZ geselecteerd omwille van hun expertise, originaliteit & ervaring.

Dit zijn de meest gestelde vragen

Welke kosten heb je bij de verkoop van je woning?

Commissie van de makelaar

De verkoop van je woning / eigendom kan kosten met zich meebrengen. In de meeste gevallen zal een vastgoedmakelaar voor zijn diensten tussen de 2% en 5% van de verkoopprijs in rekening brengen. Bij een openbare verkoop kan de commissie 15% bedragen. 

 

De aankoper informeren.

Verder dient de verkoper de aankoper voldoende te informeren. Denk hier bijvoorbeeld aan de kosten van een bodemattest, gaskeuring,  een EPC, een elektrische keuring, alsook een keuring van stookolietank als die aanwezig is. De verkoper kan zijn woning enkel verkopen wanneer bovenstaande documenten kunnen voorgelegd worden zodat de aankoper voldoende geïnformeerd is over de staat van de woning.

Verder behoren de bodem- en saneringsonderzoeken in geval van risicogronden, het opvragen van de stedenbouwkundige inlichtingen over het verkochte goed, syndicus kosten,… tot de leveringsplicht en moeten dus door de verkoper betaald te worden.

 

Wat moet de koper betalen?

De grootste kosten, namelijk de verkooprechten en/of de BTW, de hypotheekrechten, de notariële erelonen en de eigenlijke aktekosten zijn ten laste van de koper. 

Hoe zal de makelaar je woning verkopen?

In onze vergelijking krijg je een goed overzicht via welke kanalen deze makelaar zal adverteren om uw woning te verkopen.  Allereerst zijn er de gekende portaalsites als immoweb, Zimmo, immoscoop, Realo, …  Maar sommige immokantoren adverteren ook in magazines zoals de streekkrant, kranten en vakbladen. Verder zijn er ook online marketing technieken zoals  social media, Google,… . Vergelijk makelaars en immokantoren dus zeker ook op de manier waarop ze je eigendom gaan verkopen.

Welke reclame materialen zal de makelaar gebruiken?

Het is zeker ook interessant om te kijken en vergelijken welke materialen de makelaar / het immokantoor zal maken en waar het deze zal inzetten. Denk maar aan: Digitale en gedrukte pandbrochure, 2D plattegrond, 3D tours, professionele fotoshoot, … Vergelijk makelaars en immokantoren dus zeker met de materialen die ze gaan aanbieden.

Welke attesten heb ik nodig bij de verkoop van een woning?

Volgende documenten/ attesten heb je nodig om de koper voldoende in te lichten bij de verkoop van je woning:

 1. Eigendomstitel of notariële aankoopakte
  • Om te bewijzen dat jij de effectieve eigenaar van de woning bent, heb je uiteraard de eigendomsakte nodig. Controleer dit met je makelaar of notaris.
 2. Het Elektrisch keuringsattest.
 3. Bodemattest
  • Dit attest kan je aanvragen via je makelaar/ notaris of via OVAM.
 4. Uittreksel van het kadaster & kadastraal plan
  • Deze documenten kan je bekomen bij het kadaster.
 5. Energie prestatie certificaat (EPC-attest)
 6. Document van overstromingsgevoeligheid
  • Dit attest kan je eenvoudig bekomen via het geoloket.
 7. Postinterventiedossier
  • Voor woningen die na mei 2001 gebouwd of gerenoveerd werden door een aannemer.
 8. Stedenbouwkundig uittreksel
 9. Certificaat indien stookolietank aanwezig
Hoeveel kost een makelaar / immokantoor in Oost-Vlaanderen?

Elke makelaar wordt verloond aan de hand van een commissie maar sommige makelaars werken aan een vast tarief voor het verkopen van uw woning. Een gemiddelde makelaarskost zal 3% van de verkoopprijs van de woning zijn. Onderschat de waarde van een makelaar zeker niet want het zijn geboren verkopers met veel juridische en bouwtechnische kennis. Als resultaat kan een makelaar uw woning voor veel meer verkopen!

in welke gemeenten worden immokantoren in Oost-Vlaanderen gezocht
immokantoren Gentimmokantoren Wichelenimmokantoren Kluisbergen
immokantoren Zelzateimmokantoren Laarneimmokantoren Oudenaarde
immokantoren Destelbergenimmokantoren Lebbekeimmokantoren Kruisem
immokantoren Lochristiimmokantoren Berlareimmokantoren Wortegem-Petegem
immokantoren Melleimmokantoren Aalstimmokantoren Deinze
immokantoren Sint-Niklaasimmokantoren Ledeimmokantoren Nazareth
immokantoren Beverenimmokantoren Ninoveimmokantoren Merelbeke
immokantoren Temseimmokantoren Erpe-mereimmokantoren Sint-martens-latem
immokantoren Kruibekeimmokantoren Haaltertimmokantoren De pinte
immokantoren Lokerenimmokantoren Denderleeuwimmokantoren Oosterzele
immokantoren Sint-Gillis-Waasimmokantoren Geraardsbergenimmokantoren Zulte
immokantoren Moerbekeimmokantoren Sint-Lievens-Houtemimmokantoren Aalter
immokantoren Wachtebekeimmokantoren Herzeleimmokantoren Gavere
immokantoren Stekeneimmokantoren Lierdeimmokantoren Eeklo
immokantoren Dendermondeimmokantoren Ronseimmokantoren Lievegem
immokantoren Hammeimmokantoren Zottegemimmokantoren Evergem
immokantoren Wetterenimmokantoren Zwalmimmokantoren Assenede
immokantoren Zeleimmokantoren Brakelimmokantoren Kaprijke
immokantoren Waasmunsterimmokantoren Horebekeimmokantoren Sint-Laureins
immokantoren Buggenhoutimmokantoren Maarkedalimmokantoren Maldegem

Vergelijk de betere

immokantoren in Gent Zelzate Destelbergen Lochristi Melle Sint-Niklaas Beveren Temse Kruibeke Lokeren Sint-Gillis-Waas Moerbeke Wachtebeke Stekene Dendermonde Hamme Wetteren Zele Waasmunster Buggenhout Wichelen Laarne Lebbeke Berlare Aalst Lede Ninove Erpe-mere Haaltert Denderleeuw Geraardsbergen Sint-Lievens-Houtem Herzele Lierde Ronse Zottegem Zwalm Brakel Horebeke Maarkedal Kluisbergen Oudenaarde Kruisem Wortegem-Petegem Deinze Nazareth Merelbeke Sint-martens-latem De pinte Oosterzele Zulte Aalter Gavere Eeklo Lievegem Evergem Assenede Kaprijke Sint-Laureins Maldegem

immokantoren Vergelijking

Ontdek & vergelijk de betere immokantoren in jouw regio:

Wanneer zou je willen verkopen?

Hoeveel schat je zelf de waarde van de eigendom?

Naar wie mogen we de vergelijking opsturen?

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Vergelijk Immokantoren &  krijg de beste voorwaarden

Immokantoren in West-Vlaanderen
Immokantoren in
Oost-Vlaanderen
Immokantoren in
Antwerpen
Immokantoren in
Vlaams-Brabant
Immokantoren in
Limburg

Keuringen & Attesten

Je woning laten schatten

Gratis schatting

Erkende of VLABEL schatting