Je huis laten schatten ?

Erkende Schatters

De beste prijzen

In heel Vlaanderen

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Je huis laten schatten ? Kies een gratis of betalende /Onafhankelijke schatting.

Geloof zéker niet in online schatting tools - Elk huis is anders en heeft een persoonlijke schatting nodig!

Je huis Gratis laten Schatten

Voor de Verkoop van uw woonst. Wie kent de waarde van huizen beter dan vastgoedmakelaars? Inderdaad niemand! Vastgoedmakelaars verkopen dagdagelijks woningen in jouw buurt? Bij HUYZ kan je een gratis & vrijblijvend een schatting bekomen door 1 tot 3 partner makelaars in je regio.

Je huis betalend laten Schatten

Voor sommige zaken is het wel nodig om een erkende schatting te laten maken. Voor de bank, bij een scheiding of voor de fiscus bijvoorbeeld. Een erkend schatter maakt een overzichtelijk en duidelijk schattingsrapport. Dit rapport bestaat uit een 10 tal pagina’s met een beschrijving, berekening, foto’s, en het erkenningsnummer van de schatter-expert. 

Vrijblijvend schatting aanvragen:

Waar is de eigendom gelegen?

Je huis laten schatten ? Kostprijs Huis Schatten

KOSTPRIJS SCHATTING

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW 

 
Erkende Schatting
VLABEL Schatting
 
Studio€ 235€ 340
Appart.€ 235€ 390
Woning€ 235€ 430
Grond€ 235€ 390
 Schatting door makelaar voor verkoop
Elk typeGratis
Moet ik betalen voor een schatting of niet ?

Alles hangt af van het doel van de schatting. Heb je als doel om je huis te verkopen, dan doen makelaars dit vaak gratis maar ook tegen betaling. Wanneer je dan beslist om met deze makelaar te werken voor de verkoop van de woning, dan zal dit terugbetaald of in rekening gebracht worden. HUYZ werkt met makelaars die deze service graag aanbieden aan hun klanten.

Wil je echter een schatting voor een andere reden  zoals bijvoorbeeld ( scheiding, kredietverlening,  verzekering, verdeling, … ) , dan laat u dit wellicht beter doen door een onafhankelijk schatter om te voldoen aan de opgelegde vereisten. Dit is dan een meer gedetailleerde & betalende service.

 

Zijn er goede online schatting tools?

Met een online schattingstool zoals immoweb / zimmo / en andere zal je vaak een indicatieve waarde krijgen binnen een bepaalde range. Deze range is vaak nog zeer breed & aldus ook niet echt geloofwaardig. Bovendien zijn deze waardebepalingen geen erkende schatting die aangewezen is voor bepaalde zaken… ( scheidingen, erfenissen,  aan/verkoop, Kredieten, … )

 

Voor de verkoop van je woning informeer je het beste bij een lokale professional. Ze kennen je regio en de lokale marktprijzen.

Wat is een beëdigd schatter?

Een beëdigd schatter is erkend door de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel ) voor het opstellen van een bindende schatting conform het charter van Vlabel in het kader van de aangifte van de erfbelasting. Bij HUYZ werken we voor betalende opdrachten enkel met Beëdigde schatters.

Wat is een schattingsverslag?

Een normaal schattingsverslag kan door een bank, de fiscus of een kredietmaatschappij opgelegd worden om de waarde van de woning te bepalen. Dit kan onder meer zijn voor kredieten, verzekeringen, aan/verkoop van je woning, … 

Een erkend schatter maakt dan een overzichtelijk en duidelijk schattingsrapport. Dit rapport bestaat uit een 10 tal pagina’s met een beschrijving, berekening, foto’s, en het erkenningsnummer van de schatter-expert.

Voor erfenissen/ nalatenschappen is een meer uitgebreide Vlabel schatting aangewezen omdat deze meteen wordt erkend door de fiscus. 

Erkende schatting

Wanneer kiezen voor een onafhankelijke / erkende schatting ?

  • Aankoop & verkoop van een woning.
  • Het aanvragen van een lening.
  • Vereffening verdeling.

Een erkend schatter van het landmeterskantoor Van Eester maakt een overzichtelijk en duidelijk schattingsrapport. Dit rapport bestaat uit een 10 tal pagina’s met een beschrijving, berekening, foto’s, en het erkenningsnummer van de schatter-expert.

 

VLABEL schatting

Een VLABEL taxatie  is een schatting van onroerende goederen die als bindend en correct worden beschouwd. Althans als deze zijn opgesteld door een Erkend Schatter – VLABEL expert volgens de vormvereisten van het kwaliteitscharter voor schattingsverslagen. 

Een erkende VLABEL schatting biedt de zekerheid dat u een correcte en onafhankelijke schatting aan de Vlaamse Belastingdienst doorgeeft, die de geschatte waarde zal aanvaarden.

Wanneer kiezen voor een VLABEL schatting ?

  • voor de aangifte van een erfenis en aldus de berekening van de erfbelasting
  • Waardering bij de inbreng in een vennootschap
  • Bij de schenking van een onroerend goed
  • Bij gerechtelijke echtscheidingsprocedure

Vlabel Schattingen worden opgesteld door landmeterskantoor Van Eester. Deze verklaart dat het opstellen van een VLABEL (Vlaamse Belastingsdienst) schattingsverslag conform het kwaliteitscharter is.

Je huis laten schatten door een onafhankelijk schatter

Een onafhankelijk schatter zal uw eigendom objectief en in meer detail uitvoeren, startende vanuit een bouwkundig en constructief gezichtspunt. Maar dat heeft natuurlijk zijn prijs.

Als uw vraagprijs te hoog staat zal uw vastgoed te lang op de markt staan en mist u potentiële kopers die bereid waren een marktconforme prijs te betalen.

de evaluatie van waardebepalende factoren zoals de ligging, bestemming, bouwjaar, mogelijkheden, de staat van de eigendom, het onderhoud en gebruik van het pand, de uitgevoerde renovaties enz.. worden in rekening genomen, correct berekend, onderbouwd en opgeleverd in een gedetailleerd verslag. Dat krijgt u natuurlijk niet bij de waardepaling van een makelaar. En ergens ook logisch want de makelaar doet dit vaak gratis.

Je Huis laten schatten door een makelaar.

Een schatting door een makelaar uit je buurt heeft als grootste voordeel dat ze dag in, dag uit,  panden in jouw buurt verkopen. Ze kennen de huidige waarde van vastgoed als geen ander !

Geloof zeker niet in online schatting tools. Dit zijn generieke tools en houden geen rekening de huidige marktprijzen, unieke eigenschappen van je eigendom, …

Daarom maakt HUYZ het nu mogelijk om 3 gratis, geheel vrijblijvende schattingen van jouw woning te laten opmaken door de beste vastgoedexperten in jouw buurt. Op die manier heeft u dus een idee wat deze verschillende vastgoedexperten denken dat je woning waard is, en moet je dus niet vertrouwen op 1 mening.

Vergelijk Immokantoren &  krijg de beste voorwaarden

Immokantoren in West-Vlaanderen
Immokantoren in
Oost-Vlaanderen
Immokantoren in
Antwerpen
Immokantoren in
Vlaams-Brabant
Immokantoren in
Limburg

Keuringen & Attesten

Je woning laten schatten

Gratis schatting

Erkende of VLABEL schatting