Asbest Attest Aanvragen

Erkende Keurders

Scherpe prijzen

In heel Vlaanderen

4,7 op 5
4.6/5

4,7 / 5 van gemiddeld 1780 reviews

Asbest Attest Aanvragen

KOSTPRIJS van een Asbest attest / Asbestinventaris

Alle prijzen zijn incl BTW + transportkosten !

  • Asbest Attest  voor Studio/Appartement: €469
  • Asbest Attest  voor Rijwoning: €549
  • Asbest Attest  voor Halfopen bebouwing: €579
  • Asbest Attest  voor Open bebouwing: €599
  • Asbest Attest  voor Woning > 250m2: €599 + €30 per 50m2

In de prijzen zijn plaatsbezoek door een erkende deskundige inbegrepen samen met fotodossier, 2 staalnames en asbestinventaris uitgaande van OVAM. 

Indien er meer dan 2 stalen genomen worden zal er bijkomstig 55,00 Euro (BTW inclusief – alle kosten inbegrepen) per staalname aangerekend worden.  Staalnames zijn niet verplicht.  De eigenaar of u kan deze staalnames ook weigeren conform regelgeving OVAM

Netwerk

HUYZ werkt samen met gecertificeerde bedrijven en gaat op zoek naar de beste match voor al jouw keuringen & attesten. HUYZ bekomt de beste tarieven door geschaalde marketing en onderhandeling met erkende en bewezen specialisten. Wij voeren zelf geen keuringen of attesten uit.

Wat is een asbest attest?

De asbestinventarisatie van een gebouw  ( asbest attest ) beschrijft welke materialen of gebouwonderdelen asbest bevatten, wat de staat is van het asbest en hoe het veilig kan beheerd of verwijderd worden.

is een asbest attest verplicht?

Het asbestattest wordt verplicht vanaf 23 -11- 2022. Vanaf dan moet je beschikken over een asbestattest wanneer je een gebouw verkoopt dat gebouwd is voor 2001. Het asbestattest moet beschikbaar zijn op het ogenblik van de ondertekening van de onderhandse akte (compromis).

is een Asbest Attest nodig bij verhuur?

Het feit dat iemand een pand verhuurt, houdt op zich geen verplichting in om een asbestattest op de stellen. Tegen 2032 moet wel elke eigenaar van een gebouw van voor 2001 beschikken over een asbestattest.

 

Als verhuurder van een pand dat gebouwd is voor 2001 moet u pas in 2032 beschikken over een asbestattest. Beschikt u al sneller over een asbestattest? Dan moet u van zodra u beschikt over een asbestattest een kopie van het attest overhandigen aan uw (nieuwe) huurder.

wat met Gebouwen na 2001 ?

Als een gebouw dateert van na 2001, is een asbestattest niet nodig. Het is dan aangeraden om zowel in de overeenkomst als in de akte op te nemen dat de eigenaar verklaart dat er geen toegankelijke constructie met risicobouwjaar van voor 2001 aanwezig is en er dus geen asbestattest moet worden opgemaakt. 


In het geval er een toegankelijke constructie met risicobouwjaar aanwezig is die kleiner is dan 20m², moet de notaris opnemen in de overeenkomst en in de akte dat het gebouw onder de verplichting valt maar dat het wegens de te kleine oppervlakte (kleiner dan 20m²) onder de uitzonderingsregel valt. 

Hoe lang is een attest geldig?

De standaard geldigheidstermijn van een asbestattest is tien jaar.

In sommige gevallen kan een kortere geldigheidstermijn toegekend worden. Dat is het geval wanneer er een beperking was tijdens het onderzoek, waardoor de asbestdeskundige niet het ganse inspectiegebied heeft kunnen onderzoeken. 

 

Wie mag een asbest attest opmaken?

Het asbestattest kan enkel door een gecertificeerd asbestdeskundige opgemaakt worden. De aspect inspecteur zal na de inspectie ter plaatse een rapport opmaken van de aanwezige asbesthoudende materialen in de woning of gebouw en deze indienen bij OVAM om een geldig asbestattest te bekomen.

Moet ik Asbest verplicht verwijderen?
Er is vandaag geen algemene verplichting om asbesthoudende toepassingen in uw gebouw of woning te verwijderen, tenzij het asbest in slechte staat is of ingesloten zit en bij renovatiewerken bloot komt te liggen. Asbesthoudend materiaal vervangen is meestal de beste oplossing.
Hoeveel kost een Asbest Attest?
  • Asbestinventaris studio / appartement 750,00 Euro (BTW inclusief – alle kosten inbegrepen).
  • Asbestinventaris gesloten bebouwing / halfopen bebouwing 1000,00 Euro (BTW inclusief – alle kosten inbegrepen).
  • Asbestinventaris open bebouwing tot en met 300m² vloeroppervlakte 1250,00 Euro (BTW inclusief – alle kosten inbegrepen).
  • Asbestinventaris gesloten bebouwing meer dan 300m² vloeroppervlakte 1500,00 Euro (BTW inclusief – alle kosten inbegrepen).

In de prijzen zijn plaatsbezoek door een erkende deskundige inbegrepen samen met fotodossier, 2 staalnames en asbestinventaris uitgaande van OVAM. 

Asbest Attesten in heel Vlaanderen & Brussel

Vrijblijvend asbest attest aanvragen?

Heeft u een voorkeurs tijdstip? *Niet verplicht

EPC attest 

EPC attesten al vanaf € 179

HUYZ levert EPC attesten volgens de laatste normen in heel Vlaanderen. Uitgevoerd door erkende keurders.

Elektrische keuring

Elektrische keuring al vanaf € 170

HUYZ levert Elektrische keuring volgens de laatste AREI normen in heel Vlaanderen. Uitgevoerd door erkende keurders.

Asbest Attest

Asbest Inventaris al vanaf € 750

HUYZ levert Asbest Attesten /inventaris in heel Vlaanderen.

Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving al vanaf € 150

HUYZ levert plaatsbeschrijvingen in heel Vlaanderen.

Vergelijk Immokantoren &  krijg de beste voorwaarden

Immokantoren in West-Vlaanderen
Immokantoren in
Oost-Vlaanderen
Immokantoren in
Antwerpen
Immokantoren in
Vlaams-Brabant
Immokantoren in
Limburg

Keuringen & Attesten

Je woning laten schatten

Gratis schatting

Erkende of VLABEL schatting